Norpparajoitukset, valtioneuvoston päätös. mm. muikkuverkkoja ei saa pitää, kuin vasta 21.6. alkaen. Alue laajenee Kelkanmäkeen asti

Valtioneuvosto päätti uusista rajoituksista Saimaannorpan suojelemiseksi. Rajoitukset tulevat voimaan lauantaina 8.5.2021 ja ovat voimassa 14.4.2026 saakka.
Itä-Puumalan osakaskunnan alueella rajoitusalue laajenee koskemaan myös Ristivettä sekä Kukonharjun kanavan alapuolista aluetta Pöllösaaren eteläpuolelle saakka.
Tarkista rajoitusalue alla olevasta karttalinkistä, Itä-Puumalan alue näkyy sivulla 9
Saimaan_kalastusrajoitusalue_kartalla.pdf (mmm.fi)

Pääkohdat asetuksesta:
”Verkkokalastus on edelleen täysin kiellettyä Saimaan kalastusrajoitusalueella 15.4.–30.6. lukuun ottamatta alle 22 millimetrin solmuvälin muikkuverkkoja, joilla kalastuskielto päättyy 20.6. Muikkuverkot olivat aikaisemmin sallittuja koko verkkokalastuskiellon ajan. Verkkojen madaltaminen pystylangoilla eli niin sanottu puohteutus kielletään ja kalastajien pitää jatkossa ankkuroida verkot avovesiaikana. Näin pyritään vähentämään saimaannorppien tarttumista verkkoihin. Sen sijaan pakoaukolliset rysät ovat tietyin edellytyksin sallittuja. Asetus kieltää ympärivuotisesti kokonaan riimuverkkojen ja vahvalankaisten verkkojen käytön. Katiskojen ja rysien tulee jatkossakin olla rakenteeltaan norppaturvallisia.”

Linkki Valtioneuvoston asetukseen
Vationeuvoston asetus (mmm.fi)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *