Tietoa kalastajille

Kalastonhoitomaksu:

Kalastonhoitomaksu on monelle kalastajalle olennaisin kalastuslupa. Kalastonhoitomaksu tulee maksaa, jos on iältään 18–64-vuotias ja kalastaa vieheellä tai pyydyksillä. Kalastonhoitomaksua ei tarvitse maksaa, kun on täyttänyt 65 vuotta. Maksamisen tarpeen määrittää kalastajan syntymäpäivä, ei syntymävuosi. Onkimiseen, pilkkimiseen ja silakanlitkaamiseen ei tarvita kalastuslupia, vaan ne kuuluvat yleiskalastusoikeuksiin.

Kalastonhoitomaksulla voit kalastaa yhdellä vavalla suuressa osassa maata, mutta ei kaikilla vesillä: rajoituksia on rauhoitetuilla vesialueilla, erillisen luvan vaativilla erityiskohteilla tai vaelluskalapitoisissa koski- ja virtavesissä. Kalastonhoitomaksu oikeuttaa vapaa-ajan kalastukseen myös Suomen talousvyöhykkeellä ja valtion yleisellä vesialueella meressä. Verkkopalvelusta Kalastusrajoitus.fi voi tarkistaa karttapohjalta kalastuskiellot sekä -rajoitukset koko Suomen laajuisesti.

Lisätietoa kalastonhoitomaksusta: https://www.eraluvat.fi/kalastus/kalastonhoitomaksu.html

Kalastuksenvalvonta

Itä-Puumalan osakaskunnan valtuutettuina kalastuksenvalvojina toimivat seuraavat henkilöt:

Osmo Häkkinen  puh. 050 523 9627


Olli Syrjänen  puh. 050 3825254

Ossi Kokki puh. 0400 150276

Lisäksi seuraavilla Metsähallituksen kalastuksenvalvojilla on oikeus valvoa kalastusta niillä osakaskunnan vesialueilla, joissa verkkokalastusta on rajoitettu vuosittain 15.4-30.6 välisenä aikana saimaanorpan suojelemiseksi, eli ns. norppa-asetuksen mukaiset alueet.